Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Delfín Skákavý

12. 1. 2009

Český název : Delfín skákavý

Český název:Tursiops truncatus

Popis : Delfín skákavý dosahuje délky 1,5 až 4m a hmotnosti 150 až 200 kg; samec je větší než samice. Živý se rybami a dalšímy mořskými živočichy, např. korýši a hlavonožci. Spotřebuje jich asi 5 kg za den. Delfín skákavý se páří na jaře nebo v létě. Následujícího roku v tutéž dobu se narodí mládě, které je asi 1 m dlouhé a v průměru váží 10 kg. Samice ho kojí 1 až 1,5 roku, ale mezitím se i přikrmuje pevnou potravou. Mládě zůstává 4 až 5 let u matky. Obvykle se rodí 1 mládě za 2 až 3 roky.
Delfín skákavý je společenské zvíře žijící vždy ve skupině.

Výskyt : Tento druh je rozšířen takřka po celém světě, především však v teplejších vodách, zvláště podél pobřeží Floridy a u Havaje. Patří také mezi nejčastěji chované druhy delfína v zajetí (v delfináriích a zoologických zahradách), kde se provádějí četné výzkumy komunikace těchto zvířat mezi sebou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář