Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


lemur katta

2. 3. 2009

Český název : Lemur kata

Latinský název : Lemur catta

Popis:Tělo je zbarveno šedě až šedohnědě, ocas s výrazně černobílým proužkováním, které slouží k vzájemnému dorozumívání.
Hmotnost: 2-2,5 kg
V přírodě tvoří tlupy o 10-15 jedincích. Obývají sušší oblasti s řídkými lesy a skalisky. Živí se listy, květy, plody, kůrou a mízou, občas si potravu zpestří hmyzem či drobnými obratlovci a ptačími vejci. Teritorium si značí výměšky pachových žláz. Mají denní aktivitu. Dožívají se až 27 let.

Výskyt : Ve volné přírodě obývá řídké lesy a skalnaté krajiny jižní a jihozápadní části Madagaskaru
 

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář